Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 22 de juliol del 2014

La revolta dels lactants.

LA REVOLTA DELS LACTANTS (premi Folch i Torres 1986)

Una lectura divertida, original i sorprenent. Amb uns personatges (un pediatre estrafolari apassionat amb les seus estudis sobre el llenguatge dels nadons, una cangur que trenca tots els esquemes, uns nens i unes nenes amb moltes ganes d'aventures, una mestra esgotada ben al límit entre la paciència i la bogeria, unes mares amb ganes de temps lliure,....) entranyables i alhora esbojarrats t’endinses en una història que et fa pensar en la manera que acostuma l’adult de relacionar-se amb els infants.
A través d'uns diàlegs molt encertats i divertits se'ns mostren diferents caràcters que es poden veure una i una altra vegada dins d’un grup de menuts i no tan menuts: el tímit, el líder, el rebutjat,…
Aquesta lectura es recomana a partir dels deu anys i jo afegeixo, a partir de deu anys i sense límits. Hi ha lectures que les trobem en prestatges destinats a nens i nenes però que per als que tenen uns quants anys més atrapen i molt.
No és d’estranyar que la Maite Carranza hagi guanyat el premi Cervantes Chico de Literatura Infantil y Juvenil. Obres com Paraules emmetzinades i Ostres, tu, quin cacau ja em van fer descobrir a aquesta gran escriptora.
Les il·lustracions són una preciositat. Joan Antoni Poch detalla escenes de la història captant el to irònic d’algunes situacions.
Una lectura molt recomanable per passar una bona estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada